...tällä kertaa. Joissain blogeissa näin ohjetta siitä, miten voisi keventää hyydykekakkua - ei siis painoa vaan tuota kalorien määrää. Olihan sitä ihan pakko kokeilla.

Keksimurupohjan rasva korvataan hedelmäsoseella, siis niillä vauvanruokasoseilla ja täytekin tehdään kevyimmillä vaihtoehdoilla, kuin myös päällisen kiille. Tällainen siitä tuli:

Ja taas jouduttu ensimmäinen kuva ottamaan aamulla klo 7 sähkövalossa kun miehen piti saada maistaa tuotosta ennen viikonlopun reissuun starttaamista.

Tämä lähikuva otettu sitten jo päivällä siitä kohdin kakkua, mihin ei oltu vielä koskettu.

Jos nyt laittaisi tämän kakun reseptin tähän.

POHJA:

3/4 pakettia ruisdigestive-keksejä (löytyisi varmaan joku vielä kevyempi digestive)

1 purkki Piltti hedelmäsosetta

 

TÄYTE:

2 prk Valion rasvatonta veriappelsiinijukurttia tms.

1 prk vähärasvaista tuorejuustoa (olikohan 2% rasvaa)

1/2 levyä Pandan valkosuklaata sulatettuna, jonka voi varmasti jättää poiskin

4 liivatelehteä

makeutusjauhetta pari ruokalusikallista

 

KIILLE:

4 prk Piltti tms. mangososetta

3 liivatelehteä

 

Kakusta ei siis tule makeaa, eikä myöskään kovin "kovaa" - mikä tarkoittaa sitä, että tuolla liivatemäärällä kasassa pysyy, mutta on pehmeää leikata. Tämä kakku ei minun suussa maistunut niinkään "kahvikakkuna", mutta jälkiruokana mainiosti. Mielenkiintoisen pehmeä tulee keksimurupohjasta tuon soseen kanssa, mukavan tuntuinen suussa.

Leipomuksia on väännetty koko viikonloppu naapurin Riksun kanssa hänen synttäreilleen, mutta kaikki tuotokset ovat valmistuneet vain minun ohjauksessani tämän sankarin itsensä tekemänä, joten niistä en kuvia ole ottanut. Marsipaaniruusuja ja muita kukkia tehty silloin tällöin jo useampana iltana etukäteen, sillä kakkuja tulee juhliin useita, joista pari meidän yhdessä tekemiä. ONNEA 11-VUOTIAALLE "LEIPURINALULLE"!!