Ostin 20 cm kokoisen irtopohjavuuan ja se näytti niin somalta. Nämä kakkupohjat vaativat vielä minulta harjoittelua tuon paistoajan suhteen ja niinhän siinä kävi, että vierailulle viemisiksi aiottu kakku jäikin kotiin teemalla "syödään mitä voi" ja vierailupäivän aamuna äkkiä uutta kakkua tekemään. Siis paistoin pohjaa aivan liian kauan ja tuntuu muutenkin, että irtopohjassa kakkupohjaa paistaessa meinaa pohja tulla tosi helposti tummaksi.

Tässä tämä epäonnen kakku ja tummahan tuolta kuultaa kinuskin alta... Tuosta versiosta ei sen enempää - puolukkaa, kinuskia, kermaa ja tuorejuustoa siinä oli täytteenä. Ainut ilon aihe oli, että kuvan sai ottaa päivänvalon aikaan (taas tuo valoasia).

Mutta sitten se pikaistuksessa värkätty kakku - siitä tuli olosuhteisiin nähden ihan onnistunut ja tutulla täytteellä: vadelma, tuorejuusto, valkosuklaa (jota löytyi vaan 1/2 levyä ja oli isosta marketista loppu!!), daimrouhe, LIME. Minä sitten niin pidän tuosta limestä ja sen antamasta raikkaudesta.

Tässä lähikuvaa ja hyvin näkyy miten eri valo-olosuhde muuttaa kakun "tunnelmaa".

 

Minulle ei ole tärkeää koristeiden symmetrisyys vaan mielestäni kakuissa saa näkyä sellainen kotikutoisuus. Voi olla, että mieli tässä asiassa jossain kohdin muuttuu, mutta kaikki nuo suklaat tuohon päälle huitaisen aina aika mielivaltaisesti. Vallankin marsipaanikuorrutteisista kakuista tulee mielestäni liian täydellisinä muovimaisen näköisiä, mutta katsotaan miten käy sitten kun niitä jossain kohdin alan harjoittelemaan. Kauniitahan nuo täydelliset kakut ovat katsella!

Tämän kakun vein sille ystävälleni, joka on luvannut katsella minulle jotain leipomustarvikkeita sieltä Manhattanin tarvikekaupasta (joka on kuuluisa muuten todella töykeästä palvelusta - tai siis palvelua siellä ei ole, asiakkaat melkein heitetään ulos) Olen jo tehnyt ostoslistaa kuvien ja Suomen hintojen kera vertailun vuoksi. Lähinnä ajattelin noita tomuvärejä ja joitakin kukka+lehtimuotteja koristeiden tekoon. Nehän maksavat meidän nettikaupoissa maltaita. Jos oikein ymmärsin niin tänään kakku oli sitten vieläkin parempaa kun se oli imeytynyt yön yli -kiitos taas ystävälleni kestityksestä, se punaviinikastike oli TAIVAALLISTA - olisin voinut syödä sitä lusikalla, ohje on pakko saada!