Isänpäivän kunniaksi ei meillä leivottu kermakakkua ollenkaan. Flunssan vuoksi meni lähes koko viikko sairastaessa ja mihinkään kermakaakuprojektiin koristeineen ei ollut voimia. Muutenkin koko viikonlopun ohjelma meni sairastaessa uusiksi ja hartaasti odotettu tapaaminenkin peruuntui :( Tein sitten kuitenkin kaksi tällaista pähkinä-kinuskikakkua kuvalehdestä juuri bongatun ohjeen mukaan. Toinen kakku meni viemisiksi vaarille.

Valitettavasti ainut kokonaisesta kakusta otettu kuva on epätarkka, mutta kyllä tästä nyt ainakin näkee sen, että pähkinöitä kakun päällä on runsaasti.

Tästä kuvasta taasen näkyy se, että sisus on ihanan märkä ja kuuluu sellainen ollakin! Nuo happamat omenat antavat jännän maun kakkuun, mutta tuovat myös tuota kosteutta. Ohje sanoo, että kakku säilyy mehevänä 5-6 päivää huoneenlämmössä! Laitan tähän nyt ohjeenkin yhteen kakkuun, sen vielä ohjeistan (jos sitä ei ohjetta lukemalla tajua), että makeaa on!! Laitan kakun jotenkin samaan kategoriaan banoffee-tortun kanssa makeudeltaan.

PÄHKINÄ-KINUSKIKAKKU

POHJA: 

150g sulatettua voita tms.

2.5 dl sokeria

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 raastettua hapahkoa omenaa (raasteena n. 4 dl)

1 dl maitoa

KUORRUTUS:

100 g voita

2 dl fariinisokeria

1 dl kuohukermaa

200 g pekaani-, suola- tai cashewpähkinöitä

mustapippuria (unohdin kokonaan laittaa)

Sekoita sulatettu rasva ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen ja vatkaa kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta omenat. Lisää taikinaan vuorotellen omenaraastetta, jauhoseosta ja maitoa.

Paista voidellussa ja jauhotetussa irtopohjavuoassa 175 asteessa n.30-35 min.

Laita kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Kiehauta seos ja keitä viisi minuuttia kunnes seos sakenee ja tulee kinuskimaiseksi. Kääntele joukkoon kevyesti pähkinät ja ripaus pippuria. Ota kakku uunista ja kaada seos päälle. Jatka paistamista uunissa vielä 8-10 min. kunnes kuorrutus on kauniin ruskeaa. Anna jäähtyä vuoassaan.

HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ!