Poikani teki läksiäisviemisiksi työpaikalleen pari unelmatorttua, josta riittää usealle. Tämän pojan tuotoksia on aikaisemminkin ollut tässä blogissa, molemmilla kerroilla suklaahyydykekakun muodossa. Minua tarvitaan koristeluapuun ja usein vielä niin, että myöhään edellisiltana (kun kakku lähtee aamulla klo 7 eteenpäin) sanotaan, että voisitkos auttaa... No siinä tilanteessa ei juuri ideoita irtoa (iltauninen kun olen) ja harvemmin mitään teemaan sopivaa koristettakaan valmiina. Samoin kävi tässä ja siksi laitoin sulatettua Pandan valkoista ja tummaa suklaata raitoina vaan unelmatorttujen päälle ja muutama pieni kukka löytyi varastosta.

Tämä unelmatorttu on kyllä hyvää, mutta sisällä oleva voitäyte tekee siitä aika tuhdin. Laitan tähän nyt ohjeenkin, jolla meillä tätä on leivottu jo lähes parikymmentä vuotta.

Unelmatorttu

3 munaa

1 dl sokeria

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl tummaa kaakaota

1 tl leivinjauhetta

täyte:

100 g voita

1½ dl tomusokeria

1 keltuainen

2 tl vanilliinisokeria

 

Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi, sekaan jauhot, kaakao ja leivinjauhe. Paistetaan n.225 asteessa noin 5 minuuttia.

Vatkaa täytteen rasva kuokeaksi ja lisää muut aineet edelleen vatkaten. Lisää jäähtyneen torttupohjan päälle ja rullaa. Huom! Jäähdytä pohja kunnolla, muuten voitäyte sulaa.