Joulun jälkeen alkoi muistamisia tulla erikokoisten pakettien muodossa, pääasiassa Italiasta. Yksi paketti ehti tulla ennen jouluakin. Belgiasta tuli niin ihania belgialaisia vohveleita ja käsin tehtyjä suklaakonvehteja (mikä ihme siinä on kun ne on niin erilaisia ja ihania!). Olisi todellakin pitänyt ottaa kuvia näistä pakettien sisällöistä, mutta kyllähän se siinä hässäkässä sitten jäi.

Tässä kuitenkin kuva murto-osasta viimeisen paketin sisältöä, joka siis oli todellakin suuri laatikko, siinä mikroaaltouunin kokoluokkaa. En edes kehtaa sanoa, mitä lähettäminen oli maksanut!

Nämä Torronet näissä pitkulaisissa paketeissa ovat sellaisia italialaisia makeita juttuja. En oikein keksi mikä meidän tuote vastaisi näitä, sillä jotenkin en voi leivonnaisista puhua. Kovasti on erilaista pähkinää tai mantelia ja jokin makea massa, minkä seassa mantelit ovat. Tuossa on myös suklainen versio, jota en olekaan ennen maistanut. Tässä siis murto-osa paketin sisällöstä ja en lähde edes muistelemaan mitä muuta siinä oli.

Kyllä näette oikein, tässä on muutama sitruunoista, jotka MYÖS olivat paketissa. Oli lähettäjien kanssa kerran puhetta, että LIMONCELLOA, eli italialaista sitruunalikööriä ei voi meillä myytävistä sitruunoista valmistaa, koska niiden pinta on käsitelty ties millä myrkyillä. No sitten me saimme useamman kilon tuoreita sitruunoita italianperheen isoäidin puutarhasta, että näin. Voi sitä tuoksua kun paketti avattiin ja kotona olevat muutamat kaupan sitruunat näyttivät suorastaan naurettavilta näiden rinnalla. On muuten myös leipojan unelma, sillä ei tarvitse miettiä, mitä kuoren päällä on kun sitä kakkuun raastaa. Likööri tuli tehtyä, mikä ei sekään ihan ongelmatonta ollut, sillä alkuperäisessä ohjeessa käytetään 90% alkoholia, mutta meillä vahvinta oli 60% ja se maksoi aivan tajuttomasti. Mutta pakko oli tehdä, kun nämä sitruunat oli siihen ajateltu. Onneksi niitä jäi vielä leivontaan ja nuukasti jaettuna mummi sai yhden sekä naapuri, joka tarvitsi myös kakkuunsa sitruunaa.