Tätä piirakkaa söimme itse asiassa pääsiäisenä ja tykkäsin kovasti, oli jotenkin kiva vähän erilainen resepti. Sopii erinomaisesti illanistujaisiin tai vaikka lounaspiiraaksi.
Vuohenjuusto pinaattipiirakka:
Rahkavoitaikina pohjaa varten:
125 g voita tai margariinia
½ prk ( 125 g)maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta ja ripaus suolaa
Nypi ainekset sekaisin sormin ja laita taikina kylmään lepäämään täytteen teon ajaksi.
Täyte:
4 kevätsipulin vartta pilkottuna
1 salaattifenkoli suikaloituna
100 g tuoretta baby-pinaattina
½ ruukkua basilikaa
200 g vuohenjuustoa viipaloituna tai murustettuna
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
½ prk maitorahkaa
1 dl parmesaaniraastetta
Kuumenna öljyssä paistinpannulla fenkoli ja sipulit sekä pinaatinlehdet. Nosta pannu jäähtymään ja lisää hienonnetut basilikanlehdet.
Vuoraa piirakkavuoka pohjataikinalla ja esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Sitten viipaloi tai murusta vuohenjuusto esipaistetun taikinapohjan päälle, levitä päälle pinaattiseos. Sekoita kulhossa munat, kerma, rahka ja parmesaaniraaste ja laita piirakan päälle - paista vielä 200 asteisessa uunissa noin 30 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.