Tässä ensimmäisenä laitan kuvat 80-vuotiskakusta. Mitään toiveita ei täytteen eikä koristuksien suhteen ollut. Tämä oli minun lahjani kunnioitettavan iän saavuttaneelle ystäväni äidille.

Täytyy myöntää, että pitkästä aikaa oli kakku, josta pidin itsekin paljon. Sitä on tullut niin kriittiseksi... Välissä oli vadelmamousse ja sitruunamousse. Tuo sitruunatäyte ei kuitenkaan saa olla niin hapan, että ikenissä tuntuu ja se olikin nyt mielestäni juuri sopiva. Kakku ei ollut tosiaan kovinkaan makea ja vadelmatäytekin oli enemmänkin raikas kuin makea.

Nämä kahdeksan ruusua olivat samalla minun kukkaseni sankarille - yksi joka vuosikymmenelle. Ruusujen lehdet oli tehty Omar-makeisista ja maalasin niitä vähän tomuvärillä kultaiseksi. Tämän kultaisen värin on itse asiassa sankarin tytär, eli ystäväni, tuonut New Yorkista tuliaiseksi aikanaan.

Sitten seuraava kakku oli itse asiassa ylijäämätaikinasta tehty pikkainen versio.

Koristeet jatkavat edelleen tätä Omar-karamellilinjaa ja ruusukin on siitä muotoiltu, joten vallan mainio syötävä, jos tuollaisen klöntin suuhunsa haluaa. Edelleen nämäkin maalattu kullanvärisellä tomuvärillä. Kerrankin muuten täytekakkujen pohjat onnistuivat täydellisesti, en muista milloin oli noin hyvä koostumus tullut.

Lähikuva pikkukakun koristeesta. Nuo verkkomaiset kuviot tuossa ruusun terälehdessä eivät ole sormenjälkiäni, vaan näköjään "tupperin" leivonta-alustan jälkiä. Siinä on juuri tuollainen  kevyesti röpelöinen pinta ja sen päällä muotoilen nuo koristeet. Onneksi ne eivät tässä pienessä kuvassa näy niin hyvin kun isommalla näytöllä katsoessa.