Tällä kertaa ystävänpäiväkakkuni on tällainen:

Olen jo pitkään halunnut kokeilla tuota brush embroidery -tekniikkaa ja päätin kokeilla sitä näihin sydämiin. Tuli todettua, että kukkakuvioissa tämä varmastikin toimii kyllä paremmin, mutta menettelee näinkin. Sydämiä tietysti halusin ajankohtaan sopien ja sydänvuokaa en omista. Toinen juttu mikä on minulle vieraampi on tuo kakun marsipaanilla kuorruttaminen. Oman mieltymyksensä mukaan näitä juttuja tekee ja en voi sille mitään, että minusta nämä marsipaanipäällysteet (+ muut massat) tekevät kakusta mielestäni niin muovisen näköisiä. Lisäksi marsipaanin värjääminen näin suuressa mittakaavassa on tosi työlästä! Kakun välissä on kaksi erilaista moussekerrosta: toisessa tuoreita mansikoita (egyptiläisiä - suoraan taistelutantereelta?) sekä toisessa banaania. Pohja on kevyesti suklainen. Marsipaanin alla kosteuseristeenä on ruokotomusokerista tehty kevyesti kinuskin makuinen voikreemi.

Olen ennenkin tainnut kuvata ystävänpäiväkakun tulppaanien edessä ja tulkoon tästä perinne. Ihanaa kun tulppaaneja taas on tarjolla niin kauniin värisinä!

Naapurin Riksu ( "lapsiystäväni" ja "dogsitterimme") oli eilen tekemässä suklaatikkareita, joista valitettavasti ei ole yhtään kuvaa. Käytössä oli kukkamuotti ja lumihiutalemuotti. Tikkarien ulkopinta oli siis eri väristä suklaata muotin mukaan ja sisus minttudominoista + vaniljatuorejuustosta tehtyä massaa. Niin massaa kuin suklaatakin jäi vähän yli ja niistä tein vielä muutaman palleron, jotka olivat täydellisiä punaviinilasillisen kanssa nautittuna (mutta myönnettäköön että myös tosi makeita ja paria enempää niitä ei voisi syödäkään). Varmasti teen johonkin erityistilanteeseen näitä uudestaan vaikka jälkiruokamakeaksi.