Tämä hyydykekakku oli ihan päähänpisto ja kokeilu. Vielä vähän säätämällä tästä voisi saada ihan kelvollisen.

Tuo ihan älytön koristeiden sijoittelu johtuu kahdesta asiasta: pääsääntöisesti siitä, että sydämeen tuli hyydyttämisvaiheessa ammottava ilmakupla, siis tosi iso (eli reikä sydämessä) ja toisekseen valmiiden koristeiden varasto ammottaa tyhjyyttään ja millään en saa aikaiseksi täydennyksen tekoa.

Tässä kakussa oli tosi yksinkertainen omasta päästä keksitty resepti. Hauskinta oli, että ostin sixpackin päärynäsosetta, jota oli polleeta kaupassa kantaa olutversion sijaan.

Keksimurupohjassa on paketti perusdominoa (kotona olisi ollut päärynäversiotakin, mutta luulin tulevan liikaa päärynän makuja siitä) ja loraus sulaa rasvaa. Sen päälle siivutin päärynöitä omassa liemessään (en sokeriliemessä olevia), jotka ovatkin aika miedon makuisia, mutta leikkaantuivat syödessä ihan kivasti.

Varsinaisessa mousseosassa on 5 dl jotain premium päärynä-kinuskijugurttia, vaahdotettu flora vispi sekä 5 liivatelehteä ja kaksi purkkia vauvojen päärynäsosetta. Tämän päälle raastoin tummaa suklaata kerroksen ennen päällisen hyydyttämistä. Ylimässä kerroksessa on päärynämehuun sulatettu 3 liivatelehteä sekä 4 purkkia edelleen tätä vauvojen päärynäsosetta. Vähän vielä tarvitsisi jämäkkyyttä tämä maku ja tuoreista päärynöistä keitetty päärynä säilötyn sijaan voisi toimia sekä kerran aiemmin käyttämäni päärynämehu (jonka merkkiä en muista) jossa oli jytkyä erilailla kuin tuossa "trippi"tyyppisessä mehussa. Mutta kehittely jatkuu siis...