Tein jo toisen kerran samalla netistä löytämälläni ohjeella näitä espresso-kuppikakkuja. Ohjeen kuppikakut ovat jotenkin kivan "keveän" oloisia, mutta tällä "raskaalla" kuorrutteella saadaan jo riittävästi kaloreita kasaansmiley!

Tässäpä ohjetta alkuperäisestä reseptistä - ohjeesta tulee noin 12 kpl:

Chocolate-espresso cupcakes:

75g butter
½ tsp vanilla powder
3 dl flour
1 dl cocoa powder
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
2½ dl sugar
1 large egg
1 dl hot espresso or other strong coffee
1½ dl buttermilk


Melt the butter, add vanilla and let it cool. Sift flour, cocoa powder, baking soda, baking powder and sugar into a large bowl. Whip the egg together with the buttermilk. Mix coffee with butter. Add all the liquid ingredients to the dry ones and mix. Divide between cupcake liners, filling no more than 2/3 full. Bake for 17-20 minutes in 175 C.

75 g voita
½ tl vaniljasokeria
3 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2½ dl sokeria (olen laittanut max 2 dl ja on riittänyt)
1 iso kananmuna
1 dl kuumaa espressoa tai muuta vahvaa kahvia
1½ dl piimää

Sulata voi, lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä. Sekoita jauho, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe ja sokeri kulhossa. Sekoita muna piimän kanssa. Sekoita kahvi ja sulatettu voi. Lisää kaikki nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita kunnolla. Jaa taikina paperivuokiin täyttäen maksimissaan 2/3 vuuasta. Paista 17-20 min. 175 astetta.

Chocolate frosting: 
 

100g dark chocolate
150 g softened butter
2 dl powdered sugar
1 dl cocoa powder
1 tbsp espresso
 
Melt the chocolate and leave it cool. Whip butter until white and fluffy. Add powdered sugar and cocoa powder and mix until smooth. Add the melted chocolate and whip, add espresso and mix until frosting is smooth and fluffy.


100g tummaa suklaata
150 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl espressoa

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa voi valkoiseksi vaahdoksi, lisää tomusokeri, kaakaojauhe vähitellen ja vatkaa pehmeäksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää espresso ja sekoita kunnes täyte on pehmeää ja kuohkeaa. Pursota tai levitä kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi.



Sirottelin päälle myös murukahvia - näkyy tuossa alemmassa kuvassa.