Vein valmistujaisjuhliin tänään nämä kakut. Toiveena oli laktoositonta ja gluteenitonta. Oman haasteensa toi myös kakkujen kuljetus, jonka vuoksi en sitten kermalla pursotettuihin täytekakkuihin päätynyt.



Kakkupohjan tein yksinomaan perunajauhoista ja kakkukerroksia oli kaksi, vaikka ei se oikein noissa sivukuvissa näykään. Tällä konstilla kakuista saa hieman enemmän "täytekakkumaiset" kuin pelkistä hyydykekakuista.



Alakerros oli laktoosittomasta "maito"suklaasta tehty mousse, jossa oli aivan ripaus kahvia mausteena (en kyllä itse löytänyt sitä makua enää valmiista kakusta).

Ylempi kerros oli metsävadelmista, kermavaahdosta, maustamattomasta tuorejuustosta sekä rahkasta hyydytetty. Kiille oli tuo tummasta kaakaosta ja maidosta tehty - se maistuu oikein vahvasti kaakaolle. Suklaakoristeet tein tummasta suklaasta. Tuo laktoosittomien tuotteiden löytäminen on jotenkin aina niin vaikeaa kun ne ei kuulu rutiiniostoksiini. Vähälaktoosista kyllä löytyy helposti, mutta täysin laktoositonsa ei niinkään.



Juhlat oli mukavat ja toivottelen vielä kerran onnea valmistumisen johdosta S...ankarille!