SDC14163-normal.jpg

 

Vadelmasato oli hyvä tänä kesänä ja omat muutamat puutarhavadelmapensaatkin  tuottivat kivasti satoa. Tämän kakun voi tehdä muistakin marjoista ja alkuperäinen ohje on muistaakseni mustaherukasta. Tällä kertaa päällä kuitenkin puutarhavadelmia ilman mitään kiillettä. Tässäpä ohjetta: 

Pohja: 

300 g kaurakeksejä muruina

75g sulatettua rasvaa (voi tai margariini)

 

Täyte:

6 liivatelehteä liotettuna kylmässä vedessä

300 g valkosuklaata sulatettuna                                                                                  

4 dl kuohukermaa vatkattuna  

 ½ dl sokeria

500 g maitorahkaa

½ dl vettä liivatteen liuottamiseen

 

Pinnalle: 

400 g esim. pakastemustaherukoita, tuoreita vadelmia, mustikoita jne

2 dl hyytelösokeria

2 dl vettä

  • sekoita keksimuru ja sulatettu rasva ja levitä kakkuvuokaan pohjaksi (26 cm)
  • laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
  • sulata suklaa
  • vaahdota kerma ja sokeri, sekoita joukkoon rahka
  • sekoita jäähtynyt suklaasulaa täytteen joukkoon 
  • kuumenna vesi mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet, anna hetki jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon
  • kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä pari tuntia 
  • kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna jäähtyä hieman
  • levitä marjat hyytyneen kakun päälle ja lusikoi päälle hyytelösokerikiille
  • anna hyytyä vielä, vaikka yön yli