Joulun aikaan perheessämme ei keskitytä niinkään leivonnaisiin, vaan ruokaan. Tämä vuosi oli poikkeus, sillä kakkuja piti leipoa joulun pyhinä mieheni merkkipäiville. Tein yhteensä 4 kakkua, mutta voitte vaan arvata mitä niiden kuvaaminen oli kun ei päivälläkään tullut valoa sitten yhtään taivaalle. Siksipä laitain tässä muutaman surkean otoksen kakuista, eikä niitä edes jokaisesta ole. Kamerasta loppui akku juuri tuolloin ja vieraat kolkuttelivat ovella...


PC267181-normal.jpg

Tämä oli perinteinen täytekakku, jossa oli tosi raikas täyte, jossa oli rahkaa, kermavaahtoa ja omatekoista Ruhtinatar-hilloa (metsävadelma-mustaherukka). Lisäsin joukkoon kokonaisia pensasmustikoita ja puutarhavadelmia. Kakku oli kapea ja korkea, mutta siitäkään ei kuvaa nyt ole. Spritsaukset olisivat todellakin voineet olla nätimmätkin, mutta suklaa jo jämähti liikaa. Onneksi ei vaikuttanut makuun :)

PC267182-normal.jpg

Tässä oli Amarula-liköörikakku. Jos ei tämä likööri ole tuttu, niin kerrottakoon, että se muistuttaa jonkin verran Baileys- kermalikööriä, mutta pohjana käytetään marulapuun hedelmiä, jotka kypsänä ovat keltaisia ja niissä on paljon C-vitamiinia. Puu kasvaa Afrikassa Saharan eteläpuolella. Päällä olevat keltaiset koristeet ovat kumkvatteja.

Onneksi mennään kevättä kohden ja kuviltakin voi odottaa vähän enemmän kunhan kuvaaja vaan pitää huolta, että akku on ladattu!