vaikka täällä blogissa on ollut hiljaista. Kermakakkuja en ole tehnyt yhtäkään, mutta piirakoita ja hyydykekakkuja tuoreista marjoista sitäkin enemmän. Syystä tai toisesta nämä tuotokset eivät ole tulleet kuvatuiksi.

Tässä kuitenkin jokunen otos - aloitetaan vaikka bostonpullasta, jonka välissä on pensasmustikoita ja rasiallinen vaniljatuorejuustoa. Tämä resepti oli sanomalehdessämme pari vuotta sitten ja kun sitä kokeilin ensimmäisen kerran niin heti koukkuun jäin. Mielettömän mehevä lopputulos ja parempi metsän mustikoilla, vaikka alkuperäinen ohje olikin noilla pensasmustikoilla.

1249836600_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten kuva parhaasta mahdollisesta mustikkapiirakasta mielestäni - tai ainakin se tavoittelee parhaan piirakan paikkaa. Mustikoiden alle tehdään konjakkikreemi ja voi sitä makujen sinfoniaa! Kuva ei tässä ole mitenkään onnistunut, mutta herkullista piirakka on silti. Päällä vielä hyydykesokerista tehty kiille.

Tässä ohje, jota pyydettiin:

MUSTIKKAPIIRAKOIDEN KUNINGAS

Pohja:

100g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

1/2 dl kermamaitoa tai kahvikermaa

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi, lisää munat. Seikoita vuorotellen kermaa ja jauho-leivinjauheseosta. Levitä taikina vuokaan ja paista 200 astetta n.15 min.

Konjakkikiisseli:

1 dl kermaa

1 rkl maizenaa tai perunajauhoja

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Kaikki ainekset laitetaan kattilaan ja kiehautetaan

2-3 keltuaista

1 1/2 rkl konjakkia

Vatkataan seikaisin ja yhdistetään kermaseokseen. Kuumennetaan levyllä niin, että saostuu, ei keitetä ettei juoksetu.

100g voita lisätään nokareina lämpöiseen kiisseliin vatkaten.

Levitetään valmiin torttupohjan päälle ja jäähdytetään. Marjat ladotaan päälle ja lisätään hyytelösokerikiille.

 

Sitten ihan uusi resepti, viime viikon loppupuolella jostain kuvalehdestä töissä bongattu. Tämä on ehdottomasti paras uutuus piirakkareseptin suhteen mitä olla voi. Laitan nyt siitä vain kuvan ja kirjoitan toisena päivänä tähän ihan reseptinkin. Pitää vielä päivittää taikinannuolijoiden kuvia ja kello käy....

Tässä piirakassa on siis tuorejuustotäyte, mutta aivan erilaisena versiona kuin on totuttu: Siihen on sekoitettu valkuaisvaahtoa joukkoon - siis aivan ihana koostumus.

 

VADELMAINEN TUOREJUUSTOTORTTU:

pohja:

100 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

2 keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

täyte:

2 valkuaista

1 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

200 g maustamatonta tuorejuustoa (korvasin puolet kuningatar-tuorejuustolla ja antoi ihanasti makua)

1 rkl vaniljasokeria

5 dl vadelmia

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot ja maito muiden ainesten joukkoon, sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan kovasti vatkaten. Sekoita perunajauhot tuorejuuston joukkoon ja mausta seos vaniljasokerilla. Lisää valkuaisvaahto ja vadelmat varovasti nostellen sekaan. Paista 175 asteessa noin 45 min.