Olimme jo aikaa sitten sopineet, että mummi pitää italiantytöille ja samalla vähän minullekin karjalanpiirakkakurssin. Tytöt itse olivat sitä toivoneet innokkaita leipojia kun ovat. Eilen sitten tämä toteutui. Menimmekin sitten tyttöjen opiskelija-asunnolle kun sielläkin on ihan tilava keittiö ja uunikin lämpeni tarvittavat 300 astetta.

Tässä ovat innokkaat ja todella taitavat "joulu"leipojat: Francesca, Maria ja Maria. Itse leipomisoperaatiostakin on toki kuvia, mutta tässä koko joukko mukavasti samassa kuvassa. Pääkokin raitapaitaa näkyy vähän taka-alalla ja hän oli oikein yllättynyt tyttöjen innokkuudesta sekä taidoista. Maria nro 2 (keskellä oleva) oli koneenkäyttäjänä eli hän muotoili piirakkataikinat pastakoneella oikean muotoisiksi ja oikean paksuisiksi ja se kävikin nopsaan!

Puuron keitin valmiiksi aamulla kotona ja siihen tuli:

4 dl puuroriisiä, 2 litraa maitoa ja tietysti suolaa.

Piirakkataikina valmistettiin paikan päällä ja siihen laitoimme: 

6 dl ruissihtijauhoja + 1 dl vehnäjauhoja, vettä 3 dl, suolaa ja ruokalusikallinen pehmeää voita.

Tuosta taikinamäärästä sai reilut 40 piirakkaa ja puurokin meni melkein kokonaan. Tässä kuva lopputuloksesta:

Karjalanpiirakoiden oheistuotteina teimme myös kunnioitettavan kasan joulutorttuja. Se on niin kiva juttu aina tehdä yhdessä, sillä lehtitaikinaa löytyy useimmista maista, niin myös italiasta.

Tässä pikkuhiljaa joulua kohti mennään ja touhua riittää. Tänään sain joulukortit valmiiksi ja samalla tulevaan kastejuhlien tilauskakkuun koristeet kuivumaan. Toivottavasti ehtivät, sillä aikaa enää pari viikkoa. Meillä ei jouluun juuri leivonnaiset kuulu, sillä ahdamme vatsamme niin täyteen ruokaa, että ei leivonnaiset sitten enää maistu. Vielä on edessä ulkomaanmatkakin ennen joulua, toivottavasti sieltä(kin) löytyisi edes jotain leipomusaiheista tuomista. Ylihuomenna rantautuu ystäväni, joka on ystävällisesti käynyt ostamassa  minulle täydennystä tarvikkeisiin Bake and partystä. Ihanaa!!