Läksiäisjuhlassa oli tarjolla myös aitoa ja oikeaa Tiramisua juuri sellaisessa muodossa mitä olen useassa perheessä Italiassa saanut.

Tiramisu, mitä minä olen syönyt, ei koskaan ole kakun näköinen vaan aina tällainen vuokatarjottava. Muut variaatiot eivät taida olla niitä aitoja.

Tässä on osa tarvikkeista kuvattu ja laitan nyt reseptinkin tähän, tämä määrä riittää kuvassa olevaan lasivuokaan (lasagnevuokanakin tunnettu).

TIRAMISU

4 munaa

2 rasiaa Mascarpone tuorejuustoa

5 isoa ruokalusikallista hienoa sokeria

vajaa 2 pakettia (kuvassa) tiramisu-keksejä

espressokahvia

tummaa kaakaojauhetta

Erottele munan valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi sokerin kanssa ja lisää joukkoon Mascarpone. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi omassa kulhossaan ja sekoita varovasti keltuaisvaahdon sekaan.

Kastele keksit nopeasti vähän jäähtyneessä espressokahvissa molemmin puolin ja lado vuoan pohjalle. Seuraavaksi levitä Mascarpone täytekerros, taas keksikerros jne. Päälimmäiseksi jää täytekerros, jonka päälle laitetaan kaakaojauhetta ennen tarjoamista. Tiramisu on parhaimmillaan kun sen tekee edellisenä päivänä, silloin maut tekeytyvät "valmiiksi".

Kovin suuria variaatioita en tästä herkusta ole nähnyt, mutta ehkä rajuin versio on kun eräs italialainen meillä tätä tehdessään raastoi kerrosten väliin hieman suklaata. Minä tein niinkin rajun liikkeen, että ripottelin Wiener nougat rouhetta yhteen väliin ja hieman tortun päällekin. Tämä kyllä lähestyy lienee italianvinkkelistä jo pyhäinhäväistystä...

Kauniita kakkupalojahan tästä ei saa vaan lusikalla lautaselle kauhotaan ja nopsaan (ennenkuin loppuu) - tässä kuva "läpileikkauksesta".