Tänäviikonloppuna oli ohjelmassa kaksi kakkua: Ensimmäinen oli sähkömiehelle tilattu synttärikakku ja toinen koeponnistus tuleviin ylioppilasjuhlien hyydykekakkuihin.

Tässä ensin sähkömiehen kakku (joka tässä helteessä piti vielä kuljettaa onnistuneesti juhlapaikalle tilaajien toimesta - kääk!)

Kuvasta voisi ilman keltaisia ripauksia ja salamaa luulla, että se on mustavalkoinen. Värjäsin kermavaahtoakin hennosti harmaaksi. Minulla on vielä opittavaa tuon sommittelun suhteen ja todellakin tajuttava, että kun koristeen kakun päälle lätkäisee niin sitä ei voi enää siirtää jälkiä jättämättä!

Kakun välissä oli reilut suklaa- ja mansikkamoussekerrokset.  Tässä näkyy hyvin, että pistoke tuli aivan liian reunaan ja kukat ovat aivan liian hajanaisesti. Nuo keltaiset häivähdykset ovat muuten ystäväni New Yorkin tuliaissatsista, jotain sellaista kiiltävää lastua. Nimeä en kyllä osaa sanoa tuolle tuotteelle, mutta väriä kivasti antaa.

Sitten toiseen kakkuun, joka oli vielä jääkaapista hyydytettynä otettuna ihan ok, mutta sitten kun alkoi kiilteen päälle hyydyttäminen niin onnettomuus seurasi toistaan.

Tässä etureunassa näkyy, että kiillettä on aavistus vielä näkyvissä. Ensinnäkin kakusta tuli niin korkea, että se piti irrottaa irtopohjavuoasta ensin, lisätä reunakalvo ja sitten alkaa hyydyttämään kiillettä. Ajatuksena oli hyydyttää vain toinen puoli kakusta. Jaoin päällisen kahteen osaan reunakalvolla ässän mallisesti. No, sehän tietysti falskasi reunoilta ja liivatemehu alkoi hiljalleen valua myös toiselle puolelle.... Sitten huomasin, että liivatemehu alkoi valua myös vuoan pohjalle ja sitä myöten vuoasta ulos. Voi itku mikä sotku!

Pohja oli tehty jälleen niin kätevistä tiramisukekseistä ja tässä läpileikkauksessa huomaa miten hienosti olen pohjan hyydyttänyt. Kakkua syöneet naapurimme totesivatkin, että ihan kaikki eivät kyllä osaa kakun pohja hyydyttää noin hienosti yläkautta!! Maku oli kuitenkin ok, ei mitään huippua, joten lakkiasjuhliin on muutosta kokonaisuuteen tulossa. Kermaruusut muuten ovat erikoisenvärisiä, sillä värjäsin sähkömiehenkakun vaaleanharmaan kermanjämän punaiseksi ja siksi sävy tuli vähän outo. Lakkiaiskakkuihin teen sitten suklaasta lehdet.

Tästä hyydykevuoan falskaamisesta pääsinkin ongelmaan, johon ottaisin mielelläni neuvoja vastaan jos jollain on parempaa tietoa. Käytän näitä marketin irtopohjavuokia, joita minulla taitaa olla 4 kappaletta ja kaikki 3 isompaa eivät mielestäni oikein toimi. Kun hyydykekakkua irrottaa, on oltava tosi tarkka reunojen kanssa sillä vuoka ei avattaessa "veny" auki riittävästi. Vaikkakin olisi tehnyt tosi "tiukan" kakun, joka ei avattaessa leviä. Jotenkin vuoat myös menettävät muotonsa tosi helposti ja nyt oikein ärsytti tuo kiilteen valuminen pohjan kautta läpi. Onko jokin varma vuokamerkki joka toimii ja pitää muotonsa tai joku puoliammattilaisversio? Ja jos on, niin mistä ostan sellaisia?