Menimme laivalla Tonavaa pitkin lähes pari tuntia Szentendren kylään, jossa sijaitsee mm. marsipaanimuseo. Kyllä oli viehättävä tosin ilman museotakin (ja aika täynnä turisteja täytyy myöntää), mutta marsipaanimuseoon oli tietysti mentävä. Meidän epäonneksemme kamerasta alkoi akku olla lopuillaan, joten rajatusti tuli kuvia otettua ja niistäkin osa epäonnisia, mutta tässä joitakin otoksia.

Mennessämme sisään lasiseinän takana oli kaksi naista tekemässä koristeita. He ovat siinä päivät pitkät näytösluonteisesti työssään. Lähtiessämme taisivat olla ruokatauolla.

Kaikkien teosten edessä oli kyltti, jossa kerrottiin käytetyt työtunnit ja marsipaanin määrä. Tässä Dianassa oli käytetty 65 kg marsipaania, muuta en muista. Siellä oli Michael Jacksonkin tehty valkosuklaasta ja pituutta ilmestyksellä oli 2 metriä!

Tämä on Budapestin parlamenttitalo, joka on aivan huima luonnossa. Tuossa etureunassa näkyy vähäsen tuota selostusta työstä - tekoaika taitaa olla 4 kk. Harmi kun ei voinut oikein tarkentaa kameran akun tyhjyyden vuoksi.

Aiheita oli jos jonkinmoisia ja paljon yksityiskohtia. Kaikki teokset olivat kiiltäviä, joten jollakin niitä on lopuksi käsitelty - ehkä säilyvyyden vuoksi. Mutta nähtävää asiasta kiinnostuneille oli ja myymälässä oli koristeita myytävänä jos jonkin moisia sekä värjättyä ja värjäämätöntä marsipaania. Kannattaa käydä jos siellä suunnalla liikkuu. Paikallisjunallakin pääsee muuten tosi näppärästi Szentendreen 45 minuutissa ja hintakaan ei päätä huimaa, käytimme sitä palatessamme.