Vietimme isänpäivän seudun Liettuassa kun sinne Rynkyltä halvat lennot sai. Ihan oli näkemisen arvoinen kohde, mutta kuten aina tähän aikaan vuodesta, niin harmaatahan siellä vähän oli. Tosin ennusteista huolimatta aurinko paisteli ihan mukavasti ja vettä ei sitten tullutkaan.

Yllätykseksemme palvelu pelasi joka paikassa ja englannilla pärjäsi. Missään kohden ei tullut sellaista vähän turvatonta oloa väkijoukossa kuten esim. Riiassa aina tuppaa tulemaan. Olimmeko vain onnekkaita, tiedä sitten.

Tämä kuva on otettu itseasiassa kukkulan päällä olevan kirkon KATOLTA, jonne päästäkseen sai valita maksua vastaan joko hissin tai puolet halvemman kävelyn. Käveltiin, ei niinkään rahaa säästääksemme (siellä ON halpaa) vaan kuntoilumielessä. Koko kaupungin katolta näki ja komea kirkon torni jää tässä nyt kuvaajan selän taakse.

Tässä Kaunasin turisteille tuttuja maamerkkejä ja itse asiassa aukiolla seistessä tämä kirkko on edessä....

...ja selän takana on tämä polemiikkia aiheuttanut alaston ihmispatsas, joka ilmeisesti jakaa mielipiteet sijoituspaikkansa suhteen.

Keli oli tosiaan hyvinkin kesäinen ja lämmin isänpäivän aamuna. Joenrantaa (Nemunas) oli mukava kävellä katsellen kalastelevia miehiä.

Isossa ostoskeskuksessa (Akropolis) oli ihania italialaisia jäätelöitä joka nurkalla myynnissä. Voi että mitä makuja!! Myyjä tulikin sitten kuvaamisen jälkeen hosumaan, että valokuvia ei saa näistä ihanuuksista ottaa, mutta ei kai tajunnut, että sain jo yhden napattua. Niin, ja oli siellä ostoskeskuksessa vähän muutakin.... Nähtiin muuten jopa vitriinissä kakkuja, jotka lienee styroksin päälle tehtyjä, mutta ihan kivan näköisiä silti.

Liettuan kielessä on monta tosi hauskan näköistä sanaa, olen nähnyt jossain blogissa kuvan, jossa ravintolan edessä oli kyltti: paskanauti. Ilmeisesti jotain että maistakaa tms. Mutta tutun oloisia sanoja löytyy ja varmasti merkitys aivan toinen, kuten allaolevassa kuvassa.

Kertokoon ken oikean merkityksen tietää!