Tätä herkkua olen tehnyt kerran aikaisemmin helmikuussa 2009. Nyt teki mieli kokeilla uudestaan ja aivan yhtä ihanaa oli (ja kyllä makeaakin). En edelleenkään löydä valmiiksi toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa kaupunkimme marketeista, vaikka siitä jo moni bloggaaja kirjoituksissaan puhuukin. Joten piti sitten taas uhrata se melkein 3 tuntia purkin keittämiseen. Sen jälkeen vasta huomasin jossain blogissa, että voihan tuota mikrossakin keittää, vaatii ilmeisesti vaan vähän taitoa oikean lopputuloksen saamiseksi. Sitä siis seuraavan kerran kokeilemaan.

Banoffeehan on ilman tuota kondensoidun maidon keittämishässäkkää todella helppo leivonnainen, joka ei uuniakaan tarvitse. Keksimurupohjan päälle ladotaan vain tämä toffee, banaaninpaloja ja kermavaahtoa. Koristelin tällä kertaa ulkolaisten mansikoiden paloilla, jotka sopivat ihan mukavasti kokonaisuuteen, vaikkakin eihän niissä sitä makua niin paljoa ole.

Keitin samalla kaksi purkkia maitoa niin saimme tehtyä tuohon naapuriinkin samanmoisen makean pläjäyksen naapurin Riksun kanssa. Helppo on nuoremmankin väen tämä toteuttaa.