Ikäväkseni täytyy todeta, että edessä on huomenna töihin paluu.... Lomaa ei koskaan kesällä ole liikaa ja 4 viikkoa meni yhdessä hujauksessa. Jotain pientä on leivottukin, mutta niistä ei kuvia sen ihmeemmin. Tämä mustikka-aiheinen kakku meni entisten työkavereiden tapaamiseen viime viikolla. Siinä on välissä mustikkajugurtista ja tuoreista mustikoista sekä kermavaahdosta tehty mousse sekä päällä reilusti tuoreita mustikoita hyydykesokerilla päällystettynä.

Kuvasta tuli äkkiseltään ennen tapaamiseen lähtöä aivan käsittämättömän värinen. Minä kun en harrasta kuvan käsittelyä niin nyt se kyllä olisi ollut tarpeen. Eikä edes aurinko paistanut.

Toinen outo juttu oli tuo laktoositon kerma. Ei siis ollut kuuma kun vispasin sitä ja ensin se oli ihan litkua ja seuraavana hetkenä kuin mannapuuroa - yhtä ryyniä. Sitten kun olin kerman pursottanut kakun päälle ja pursotusjälki näkyi tyllasta tulleena aivan normaalisti niin seuraavana hetkenä olikin pursotus jo valumassa kakun päältä pois. Jotain aivan käsittämätöntä! Nyt olisi "tilaus" toimivalle laktoosittomalle kermalle. Flora vispi on se jota käytän normaalisti, mutta se on vain vähälaktoosinen.

Tämä kakku ei juuri koristuksia kaivannut, joten heitin vaan yhden kukkasen mustikanvarvun ohessa päälle. Kyllä tuoreet marjat ovat niin hyviä ja kakku oli todella raikas!