Sain äidiltäni eli mummilta pussillisen talviomenoita ja jotain omenaohjetta piti sitten etsiä. Löysin Kinuskikissalta ohjeen, jota reilusti varioin omiin tarpeisiin sopivaksi. Pohjan halusin tehdä ilman vehnäjauhoja, joten valmistin sen sitten marengista, johon tuli pussillinen mantelijauhoa. Mukava versio ainakin minusta.

Pohjan päälle tuli omenalohkoja, jotka paistettiin pehmeämmiksi ja sekaan lisättiin kanelia sekä tuoretta raastettua inkivääriä. Sitten omenakerroksen päälle lisättiin itse keitettyä kinuskia, josta saatiin sitä makeutta.

Päälle tulikin sitten tuorejuusto-kermavaahto (+liivate) kerros, johon laitettiin oikeaa vaniljaa vaniljatangosta. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös valkuaisvaahtoa, jonka surutta jätin pois. Sitten olin säästänyt osan kinuskista päälle ja koristeeksi hain suolta valmistusiltana vähän karpaloita. Tämä oli kyllä niin minun mieleen vaikka makeaa olikin. Karpalot päällä kipakkuudellaan kruunasivat makukombinaation. Leipoja olisi kyllä voinut tuon leivinpaperin vähän kauniimmin reunoilta leikata, mutta muuten hyvä toteutus ;)

Tässä vielä nautittavaksi muutama luontokuvapläjäys, niitä kun on tullut lähiaikoina räpsittyä!