Tämän vuoden ystävänpäiväkakku on mansikka-pannacotta -hyydykekakku, jota en itse asiassa ole vielä maistanutkaan. Olen pannacotan ystävä, mutta tämä "keitetty kerma" jakaa ihan varmasti mielipiteet, osalle ei maistu sitten yhtään. Äkkiseltään näyttää enemmän jälkiruokaleivonnaiselta eikä niinkään kahvipöytätarjottavalta.

Yritin napata kuvan noista kerroksista vähän lähempää. Alimpana suklaatäytekeksipohja, sitten mansikkatäytekerros ja päälimmäisenä pannacottakerros. Mustat pilkut tulevat ihanasta vaniljajauheesta, jota ystäväni ystävällisesti minulle toi Tukholmasta lakritsijauheen ohessa. En mistään löytänyt täältä meidän kaupungista ko. jauhetta enkä muuten Helsingin stockaltakaan siellä käydessäni ja ihan myyjältä kysyin. Meillä täällä maakunnissahan on kuvitelma, että sieltä jos mistä erikoisuuksia saa...

Tämä siis jälkiruuaksi tänään ja kovin supistetulla osallistujajoukolla kun läheisistä yhden sun toisen suunnitelmat ovat muuttuneet syystä jos toisesta.

 

ps. kovin on kansainvälinen kakku, sillä tuon Tukholmasta tuodun vaniljajauhon lisäksi nuo sydän-nonparellit ovat äitini juuri Thaimaasta tuomia!