Tein jo toisen kerran pienen ajan sisään tätä ihanaa juustotorttua ja nyt kokeilin appelsiinituorejuustoa tuon suklaan makupariksi ja hyvää tuli!

Tätä ohjetta on mm. kampaajani ja hierojani pyytänyt kirjoittamaan tänne, joten tässäpä tämä - terveiset vaan molemmille!

Brownie-juustotorttu: 

pohja:

200 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Sulata rasva. Lisää sokeri, kananmunat ja seikoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita jälleen ja levitä hyvin voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (itse käytän tuota leivinpaperiversiota ja lasagnevuokaa). Paista 175 asteessa reilut 20 minuuttia - pohja saa jäädä hieman kosteaksi uunista pois otettaessa.

Täyte:

200g appelsiinituorejuustoa

100 g maitorahkaa

150g ranskankermaa

2 kananmunaa

(100g valkoista sulatettua suklaata jos haluat)

Tuon appelsiinituorejuuston + maitorahkan voi korvata yksinkertaisesti maustamattomalla tuorejuustolla. Jos olet makean ystävä niin ripauksen voi laittaa silloin sokeria joukkoon pelkkää tuorejuustoa käytettäessä jos et laita tuota valkosuklaata. Tuo appelsiinituorejuustohan on hieman makeaa jo valmiiksi. Tässä tortussa minä jätin tuon valkosuklaan pois, mutta edellisellä kerralla sitä käytin pelkän maustamattoman tuorejuuston kanssa.

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää munat hyvin sekoittaen (sitten sula valkosuklaa jos sitä käytät). Kaada täyte pohjan päälle ja paista noin 12-15 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Tämä piiras on parasta antaa jähmettyä yön yli, jolloin se on parhaimillaan.Tuon pinnan marmoroinnin voi tehdä sulatetulla tummalla suklaalla tai ottamalla vähän täytettä sivuun ja sekoittamalla suklaata siihen ja sitten marmoroimalla. 

Haluan toivottaa kaikille oikein mukavaa pääsiäisen aikaa näin vähän etukäteen. Me lähdemme tiistaina "Paavia katsomaan" ja pääsiäinen menee vähän erilaisissa merkeissä tällä kertaa. 

Hyvää pääsiäistä!