Voi hyvät hyssykät sentään mikä makupläjäys! Muokkasin vanhaa ohjetta jääkaapin sisältöön sopivaksi eli niin, että aineet löytyivät sieltä ja senkun vain paremmaksi piirakka meni! Tässä ensin kuva läheltä pienestä palasta.



Ja tältä näytti koko komeus. Tuon leivinpaperin idea on, että ei tarvitse vuokaa rasvata kun rypistää muotoon tuon paperin.



Pohja
 
  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
Sekoita sokeri ja kananmunat ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina sileäksi ja levitä se se vuokaan. Mielestäni tässä on paras lasagne-tyyppinen vuoka. Paista pohjaa 175 asteessa alimmalla tasolla n.20 minuuttia. Pohja saa olla hieman märkä nostettaessa pois.
 
Täyte tällä kertaa:
 
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 2/3 rasiaa kermarahkaa (löytyy ainakin S-ryhmän Rainbow-merkkisenä)
  • 2 munaa
  • 100g valkosuklaata
  • puutarhavadelmia
Sulata suklaa. Sekoita täytteen valkoiset ainekset. Lisää munat yksitellen kokoajan sekoittaen. Kaada lopuksi sekaan sula suklaa. Kaada täyte paistetun pohjan päälle, painele vadelmat täytteeseen ja nosta uuniin. Paista piirasta 12 minuuttia tai siihen asti, että täyte alkaa jähmettymään. Täytyy sanoa, että tällä kertaa 12 min ei riittänyt.  Anna jäähtyä ja nauti!cheeky