Viikonloppuna tuli pitkästä aikaa leivottua oikein urakalla. Ensimmäinen tuotos oli aivan tai-vaal-li-nen suolainen piirakka, josta laitan kuvan ja ohjeen toisella kertaa. Pelkkää kuvaa en siitä julkaise, vaan tarkoitus on reseptikin kirjoittaa muistiin.

Tämä kakku on sitten tien toiselta puolen naapurista pari päivää aikaisemmin kysytty tilauskakku perheen 11-vuotiaalle neitokaiselle kaverisynttärikakuksi. Mitään toiveita ei ollut ja täysin vapaat kädet siis tekijällä. Mikä sen hienompaa.

P4066008-normal.jpg

Tämä kakku oli muuten siitä haastava, että kuljetin sitä huoneesta toiseen kuvausta varten ja vielä terassillakin (alakuvassa) ja yksikään otos ei ollut kakulle eduksi. Jotenkin väri muuttui tunkkaiseksi ja mikään kuva ei ole luonnollisen näköinen - vaikea kuvattava tällä kertaa.

P4066015-normal.jpg

Jotenkin sitä toistaa taas itseään ja täytteinä oli (tälläkin kertaa, kiitos mummin mansikkamaan) mansikkamoussekerros ja suklaamoussekerros. Sain palautetta vallankin tuorejuusto-kermavaahto-maitosuklaakerroksesta, että se oli tosi hyvä ja perheelle täysin uusi tuttavuus. Tuo violetti väri tulee siitä, että tämä syntymäpäiväsankari on pitkin talvea kulkenut violetissa ja näyttää olevan mieluinen väri. Kakusta sain palautetta että oli mieluisa sen vuoksi, ettei ollut liian makea.

               §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Sunnuntaiaamuna sitten yllä mainittua kakkua koristellessani kakutti oikein toden teolla ja päätin olemassa olevista aineksista tehdä töihinkin kakun näin maanantain loiventamiseksi. Arvelin, että heti kysytään syytä kakun tekoon ja mietin tätä vasta kun kakku oli jo hyytymässä. Tajusin, että olen ollut ko. työpaikassa tasan 3 vuotta viime perjantaina (3 päivää sitten) ja meidän nuorempi koira täyttää parin päivän päästä 3 vuotta!! Kyllä syyksi minulle vielä ehdotettiin työkaverini pojan viime perjantaina ollutta 16-vuotispäivää - no menköön samaan syssyyn tuokin (terveiset vaan sille perheelle). Joten aina on syytä juhlaan ja kakun tekoon! Tässäpä tämä:

P4066024-normal.jpg

P4066022-normal.jpg

Kakku sai pintaansa kuvan ottamisen jälkeen aamulla ennen lähtöä kelta-valkoisia nonparelleja ja ne sopivatkin siihen mainiosti. Yötä vasten olisivat vaan turhaan sulaneet tuohon pintaan. Kyseessä oli persikkamoussekakku vaniljalla ryyditettynä ja nuo koristeet on sulatetuista Candy Melts-napeista tehty.