Viime aikojen leipomuksia katsellessa huomaa, että sitä vaan toistelee itseään näissä kakkujen täytteissä ja koristeluissa. En ole kovinkaan innokas etukäteen mitään sokerimassa- tai marsipaanikoristeita tekemään ja se kyllä näkyy. Toisaalta hyväksi havaitut jutut mielestäni toimii niin näillä sitten mennään. Se täytyy myös muistaa, että näissäkään kakuissa ei kohderyhmä ole sama, joten ei mitenkään haittaa vaikka täytteet ja koristukset toistelevat itseään.

Ensimmäisenä kuvat kyläreissuun viedystä kakusta, jossa käytin edellisen kakun Candy Melts koristuksien loput. Ja päällä suklaakiille.

P4266034-normal.jpg

P4266037-normal.jpg

Meillä oli helatorstaina sekä saman viikon lauantaina leipomuskurssia italialaistyttöjen kanssa. Torstaina mummi opetti meitä kaikkia tekemään lettivehnästä ja lauantaina leivoimme hyydykekakkuja, korvapuusteja, bostonpullaa (vaniljatuorejuusto-mustikkatäytteellä) sekä lihariisipasteijoita. Nämä seuraavat kakut liittyvät tähän leipomussessioon ja joukossa on myös jokin ei minun tekemäni. Täytteenä oli aikalailla suomalaisia marjoja: metsä- ja puutarhavadelmia sekä toisissa kakuissa mansikoita. Koristeena taisi olla ulkolaista tuoremansikkaakin. Hyydykekakut nimenomaan olivat toiveina ja siksi teimme niitä. Italiassa kun on pitkä kuuma kesä ja pursotettujen kermakakkujen teko on aika haastavaa. Suklaamousse-kerrokset tulivat jokaiseen kakkuun. Tässäpä kuvasatoa.

P5086084-normal.jpg

P5086086-normal.jpg

P5116127-normal.jpg

 

P5116129-normal.jpg

Naapurin nuori neiti pääsi eilen ripille ja teimme hänen juhliinsa kaksi kakkua yhdessä. Rippilapsen toiveesta välissä olivat nämä hyväksi havaitut suklaa- ja mansikkamousset, joissa jälkimmäiseen lisättiin myös tuoreen mansikan paloja sattumiksi. Neitokainen pursotti itse nuo suklaalehdykät ja minä tein jäljelle jääneestä sulatetusta suklaasta "ylläriksi" nuo perhoset tuohon päälle. Ruusut ovat myös minun käsialaani. Juhlissa oli kyllä niin paljon herkkuja, että vieläkin on ähky olo eilisestä. Punaiset ruusut toistuivat niin muissa kakuissa, kuin juhlapöydän ruusuissakin. Nämäkin kakut ovat taas ulkonäöltään toisintoa jo aiemmin tehdyistä ja kuvatuista, mutta maistelijoina oli täysin eri porukka.

 

P5176137-normal.jpg

 

P5176142-normal.jpg

P5176136-normal.jpg

P5176135-normal.jpg