Vadelmasato oli hyvä tänä kesänä ja omat muutamat puutarhavadelmapensaatkin tuottivat kivasti satoa. Tämän kakun voi tehdä muistakin marjoista ja alkuperäinen ohje on muistaakseni mustaherukasta. Tällä kertaa päällä kuitenkin puutarhavadelmia ilman mitään kiillettä. Tässäpä ohjetta:
Pohja:
300 g kaurakeksejä muruina
75g sulatettua rasvaa (voi tai margariini)
Täyte:
6 liivatelehteä liotettuna kylmässä vedessä
300 g valkosuklaata sulatettuna
4 dl kuohukermaa vatkattuna
½ dl sokeria
500 g maitorahkaa
½ dl vettä liivatteen liuottamiseen
Pinnalle:
400 g esim. pakastemustaherukoita, tuoreita vadelmia, mustikoita jne
2 dl hyytelösokeria
2 dl vettä
- sekoita keksimuru ja sulatettu rasva ja levitä kakkuvuokaan pohjaksi (26 cm)
- laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
- sulata suklaa
- vaahdota kerma ja sokeri, sekoita joukkoon rahka
- sekoita jäähtynyt suklaasulaa täytteen joukkoon
- kuumenna vesi mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet, anna hetki jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon
- kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä pari tuntia
- kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna jäähtyä hieman
- levitä marjat hyytyneen kakun päälle ja lusikoi päälle hyytelösokerikiille
- anna hyytyä vielä, vaikka yön yli
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.