..on aika päivittää kuvia viime aikojen leivonnaisista. 

Ensimmäisenä pari viikkoa Amerikan matkan jälkeen kokeilin Martha Stewartin ohjeilla Red Velvet -kuppikakkuja ( ohjeen löysin googlettamalla em. hakuehdoilla). Minulla ei ollut uskallusta käyttää ohjeen mukaista määrää punaista väriä, joten  vähän hailakoiksi väriltään jäivät, mutta muuten ihan syötäviä. Tuo kreemi tuossa päällä kruunasi kyllä kokonaisuuden. Nuo pienet sydän nonparellit toin New Yorkista leivontatarvikekaupasta.

PA127124-normal.jpgPA127121-normal.jpg

Halloween-leivonnaisena tein tänä vuonna Kodin kuvalehdestä napatulla ohjeella juustokakun. Tässä on värit selvästi ajateltu Halloweeniin  sopiviksi. Pohjan päälle levitettiin kerros lakkoja ennen juustomassan lisäämistä ja paiston jälkeen päälle kaadettiin Hopeatoffeesta tehty kinuski. Itse en näistä mustista jutuista pidä juurikaan nestemäisinä versioina enkä edes lakritsijäätelöstä vaikka salmiakin ystävä olenkin, joten tämä versio palveli lähinnä mieheni makunystyröitä. Erilainen ja erikoinen, mutta varmaan ihan syötävä...

PB017143-normal.jpg

EDIT: Tämän kakun ohjetta oli kysytty ja laitan sen tänne kun vihdoin reseptin lehtipinoistani löysin. Mieheni kyllä kaikenlaisten lakritsiversioiden vuoksi piti kakusta ja söin kyllä sitä itsekin, vaikka ilman lakritsia olisi minulle mieluisampi.

LAKKA-LAKRITSIKAKKU:

pohja:

200g digestivekeksejä, 100 g voita. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita ja painele 22-25 cm irtopohjavuoan pohjalle.

täyte:

2,5 dl lakkoja, 600 g maustamatonta tuorejuustoa

1.5 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria

1 prk ranskankermaa (200g)

3 kananmunaa

Sekoita tuorejuusto, sokerit ja ranskankerma tasaiseksi, lisää munat yksitellen joukkoon. Levitä valutetut lakat kakkupohjan päälle (säästä muutama koristeeksi), kaada tuorejuustotäyte ja paista 185 asteessa uunin keskitasolla noin 50 min. Jäähdytä kakku.

kuorrute:

1 dl kuohukermaa, 120 g pehmeitä lakritsikaramellejä - hopeatoffeetahan löytyy taas!

Kuumenna kerma kattilassa ja sekoita joukkoon lakritsikaramellit vähän kerrallaan kunnes kaikki ovat sulaneet ja seos on tasainen. Anna jäähtyä hetki ja kaada jäähtyneen kakun päälle, anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Koristele lakoilla ja jos haluat voit kiertää lakritsinauhaa koristeeksi kakun ympärille.

PB017146-normal.jpg

Osuin syksyn aikana jossain kohdin katsomaan TV:stä tulevaa Koko Suomi leipoo -ohjelmaa kun sitä oli mennyt jo monen monta jaksoa. Kyllähän sieltä kivoja reseptejä nousi kokeiltavaksi ja tämän tein näistä ohjelman leipomuksista jaksossa, jossa tehtiin keikauskakku. Ohje löytyy ohjelman sivuilta ja kakun teki kisan nuorin leipoja. Banaani-suklaa keikauskakku. Banaanit karamellisoitiin tuonne vuuan pohjalle ja kakkupohja oli aivan ihanan kostea. Kisassa päälle laitettiin  vielä paahdettuja suolapähkinöitä ja kinuskiraitaa, mutta en kyllä niitä tähän ihanuuteen kaivannut. Tämä oli todella suussa sulavaa ja varmasti teen tätä toisenkin kerran. Pahoitteluni surkeasta pimeän ajan kuvasta, joka ei tuo oikeutta tälle ihanuudelle!

PB117165-normal.jpg

Isänpäivän kakun koristeluun kokeilin ensimmäistä kertaa Nykistä tuomaani neilikkamuottia. Olipahan turaus. Harjoittelua vaatii vielä. Kakun täytekerroksiin menin laittamaan Maraboun minttusuklaasta yhden  lyhyen rivin (jotain 3-4  palaa) ja se oli virhe. Mintun maku löi ärsyttävästi läpi kaiken muun maun ja mukaan olin painellut ihania isoja pakastevadelmia (oman maan), eikä niitäkään  sieltä maistanut, väri vaan kertoi niitä siellä olevan.

PB097154-normal.jpg

Tässä vielä pari lisäkuvaa. Kerrottakoon, että pidän minttusuklaasta, mutta ko. suklaa oli kyllä ihan virhe ja tuskin käytän sitä enää leivonnassa.

PB097152-normal.jpg

Nyt sitten odotellaan joulukauden avausta ja pienimuotoisesti tulee varmaan leivottuakin, vaikkakin meidän perinteet ja painopisteet ovat enemmän ruokapuolella.